Bild: Nemačka očekuje milion i po tražilaca azila

Nemačke vlasti očekuju da će u Nemačku ove godine doći i do 1,5 miliona tražilaca azila, objavio je list Bild u izdanju od ponedeljka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

00:25

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Bild je ovo objavio pozivajući se na predviđana vlasti koja su bila klasifikovana kao poverljiva, preneo je Rojters.

Ranije je objavljeno da se očekuje da će u Nemačku do kraja godine doći između 800.000 i milion izbeglica.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da je neophodno da se ograniči broj ljudi koji dolazi u Evropu, koja se suočava sa najvećim prilivom izbeglica sa Bliskog istoka i Afrike.

"Moramo da ograničimo priliv u Evropu", naglasio je Šojble u intervjuu za nemačku televiziju ZDF.

Šojble je rekao da Evropa treba da bude pripremljena da prihvati ljude, ali da "ne možemo da uradimo ono što je nemoguće", preneo je Rojters.

Procenjuje se da je više od 200.000 migranata stiglo u Nemačku samo u septembru, što je skoro isto koliko ih je ukupno stiglo cele prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: