Odloženo objavljivanje izveštaja EK o napretku

Paket godišnjih izveštaja EK o napretku država kandidata za članstvo u EU u procesu integracija, odložen je i biće predstavljen u drugoj polovini oktobra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

18:52

Default images

Izveštaj o kandidatima, uključujući i Srbiju, koji je trebalo da bude objavljen 14. oktobra, biće u Briselu predstavljen nedelju dana kasnije, zbog toga što će 14.oktobra biti održan samit EU posvećen prevashodno migrantskoj krizi.

"Želeli smo da paket izveštaja dobije javnu i medijsku pažnju koju zaslužuje", rečeno je u saopštenju Komisije.

Godišnji izveštaji o napretku kandidata, koji osim Srbije obuhvataju Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Tursku i Kosovo (uz čiji naziv prema Briselskom sporazumu stoji zvezdica), ove godine će prvi put sadržati i srednjoročnu strategiju za proširenje EU, a format izveštaja će biti drugačiji nego ranijih godina, rekli su u Komisiji, ne otkrivajući detalje novog formata.

Izveštaj će novinarima predstaviti evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: