Dačić: Udovički da se izjasni ili da dâ ostavku

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić rekao je za Danas da Kori Udovički treba da se izjasni o aferi “prisluškivanje“ ili da podnese ostavku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

21:45

Default images
foto: Tanjug

On je na takav način reagovao na pitanje da prokomentariše stav ministra za rad Aleksandra Vulina da ne razume premijera Srbije “jer trpi Udovički u Vladi“.

Šef srpske diplomatije napominje da "nije moguće da o tome ne izrekne stav".

"Nemoguće je biti u Vladi, a u isto vreme napadati je. Kori, kao i ja i svi mi, ima i dodatnu moralnu obavezu prema Aleksandru Vučiću, koji ju je pozvao i postavio na mesto potpredsednika Vlade", smatra Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, u ovim pitanjima "kao što su lažne afere i napadi na Vladu i premijera, ne može se biti uzdržan".

"Premijer Srbije određuje sastav svog kabineta, i tu nema šta dalje da se kaže. Ministri mogu da daju svoje lične ocene ili ne, ali samo Vučić određuje ko će biti ministri u Vladi Srbije", prokomentarisao je kratko za Danas Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade, upitan kako vidi izjavu ministra za rad Aleksandra Vulina o Kori Udovički.

Rasim Ljajić i Ivica Dačić su jedini članovi vlade koji su se odazvali pozivu Danasa da kažu šta misle o ovoj javnoj "prozivci" ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: