Vučić: Govoriću o sudbini Vlade i svim intrigama

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će polovinom meseca govoriti o "sudbini vlade", ali i svim "intrigama i trikovima" koji su pratili njen rad.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.10.2015.

13:26

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše izjavu ministra Aleksandra Vulina o tome dokle će "premijer da trpi Kori Udovički".

"Mislim da je svima jasno da državni organi rade svoj posao, ali i da je svima jasno o čemu se tu radilo. Ja se ne bavim intrigama i besmislicama, lažima i prepucavanjem", naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, svi dovoljno dobro znaju ko je u Srbiji i koliko pošten.

On je primetio da su, nasuprot intrigama, uspesi vlade, potkrepljeni konkretnim podacima i rezulatima, nešto što niko ne može dovesti u pitanje.

"Stvar je u budžetu, u zaustavljanju recesije, privrednom rastu...i to su činjenice koje niko ne može dovesti u pitanje jer je Srbija ušla u razdoblje dinamičnog rasta i šta god bilo neće se vraćati u recesiju", rekao je Vučić.

Kako je naveo, atmosfera koja se u društvu kreira je nešto sasvim drugo i dodao da u ovom trenutku neće time da se bavi.

Zbog svega toga, on je ponovio da će 15. oktobra, ili dan kasnije, ukoliko 15. bude zauzet sastancima s komesarom Johanesom Hanom, koji u Beograd donosi izveštaj o napretku Srbije, obavestiti javnost "o svim trikovima koje je vlada prošla u prethodnom periodu, počev od tobože hiljada mrtvih u Obrenovcu, tvrdnje da su ministri i novinari čekali helikopter iz Novog Pazara na aerodromu, prisluškivanja, kao i napisa o tome da je novinarku RTS Petru Cvejić "oslobodio" u sudskom procesu zbog navodne veze sa njom, koju, inače, dodao je, nikada nije ni video...".

"Optuženi hoće na poligraf, a ovi drugi neće"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će nadležni organi ispitati sve navode o prisluškivanju i reketiranju.

Vučić rekao je da će nadležni organi preduzeti i do kraja sprovesti istragu povodom svih navoda iz teksta koji je Teleprompter objavio kao zapis prisluškovanog razovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

"Ispitaćemo sve, i ko je prisluškivao i ko je koga reketirao", rekao je premijer novinarima i naglasio da taj slučaj neće ostati nerazjašnjen.

On je primetio da su svi koji su optuženi za prisluškivanje i reketiranje izrazili spremnost da svedoče na poligrafu, dok svi koji stoje iza tih optužbi - odbijaju detektor laži.

Premijer je dodao da je protal Teleprompter, odnosno njegov urednik, gori i od Tabloida i njegovog urednika Milovana Brkića, koji je objavljivao najneverovatnije laži o njemu i njgovoj porodici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: