"DS će tražiti anketni odbor o prisluškivanju"

DS će tražiti u parlamentu formiranje anketnog odbora povodom afere o prisluškivanju lidera DS Bojana Pajtića, najavio je poslanik te stranke Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

12:31

Default images
Foto: Beta

Šutanovac je na konferenciji za novinare objasnio da bi zadatak tog odbora bio da istraži ko je i po čijem nalogu prisluškivao Pajtića, te da li je Lidija Udovički marta 2014. godine bila zaposlena u firmi "Continental Wind Serbia".

"Institiramo na istini i na formiranju anketnog odbora, jer smo se uverili da istražni organi nisu u stanju da utvrde činjenice ni povodom pada helikoptera, ni povodom drugih stvari", rekao je Šutanovac.

Za njegovu stranku, kako je dodao, je problematično i što se direktorka u ostavci te kompanije Ana Brnabić sa te pozicije, kako je rekao, "preselila", odnosno radi za Vladu Srbije.

Šutanovac je podsetio da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio da je ranije bio prisluškivan i Aleksandar Vučić, zbog čega, kako je naveo, DS taži i da to bude ispitano i da se vidi zbog čega je to rađeno i da li je postojao sudski nalog.

O podršci za formiranje anketnog odbora DS će, kako je najavio, razgovarati sa svim poslaničkim grupama opozicije, od kojih očekuje podršku.

SNS traži anketni odbor o "mafijaškim" radnjama DS

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić najavio je danas da će ta stranka u skupštinsku proceduru uputiti zahtev za formiranje anketnog odbora koji će se baviti svim “kriminalno-mafijaškim radnjama” funkcionera DS.

“SNS će predložiti i u skupštinsku proceduru uputiti zahtev za formiranje anketnog odbora koji će se baviti svim kriminalno mafijaškim radnjama tog svetog kumovskog trijumvirata Bojan Pajtić-Dragan Šutanovac-Borislav Stefanović”, rekao je Babić na konferenciji za novinare u parlamentu, nakon što su demokrate najavile podnošenje zahteva za formiranje anketnog odbora o prisluškivanju Pajtića.

Srpska javnost, kako je rekao, zaslužuje da, između ostalog, zna i pozadinu zašto nije procesuirana krivična prijava protiv Šutanovca za pad aviona “Lasta”, odnosno zašto je dozvolio da se nulta serija tog aviona koristi i bude u upotrebi, što je za svoj produkt imalo ljudsku žrtvu.

Građani, prema njegovim rečima, imaju pravo i moraju da znaju o svim mafijaško-kriminalnim radnjama u okviru Fonda za kapitalna ulaganja, prilikom rekonstrukcije dvorca u Novom Bečeju za potrebe dece ometene u razvoju, u pokrajinskom Sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj, Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj...

“Mislim da taj odbor očekuje krupan, obiman i veliki posao. Pozivam i nadležne državne organe da rade svoj posao, jer građani moraju i očekuju da znaju ko ih je osiromašio, za koji iznos, te kako će da im bude vraćen taj novac”, rekao je Babić.

Zahtev DS za formiranje anketnog odbora o prisluškivanju Pajtića, Babić je ocenio kao još jedan pokušaj demokrata da dobiju, kako je rekao, poligon za destabilizaciju društva.

“U danima koji su iza nas su pokazali da je ovo korišćenje laži u političke svrhe, pokušaj destabilizacije. Nisu uspeli pa im sada treba novi poligon. Skupština će se izjasniti o ovome”, rekao je Babić.

Šef poslanika SNS je pozvao nadležne državne organe da te i sve druge slučajeve istraže od početka do kraja, dodajući da je posao poslanika da im u tome pomognu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: