Ljajić: Kampanja je počela, za dogovor sa SNS

Izborna kampanja SDPS je počela kazao je na sednici Glavnog odbora u Beogradu predsednik te stranke Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

15:18

Default images
foto: Tanjug

"Ovi izbori su prilika da budemo aktivniji, imaćemo lokalne, pokrajinske, a sve mi se čini da će biti i parlamentarnih izbora", kazao je Ljajić i dodao da očekuje da se sa Srpskom naprednom strankom "lako i brzo" dogovore o zajedničkom nastupu u izbornoj kampanji.

Ljajić je kazao da će se u kampanji zalagati za uređenu državu, jaku ekonomiju i socijalnu osetljivost za najugroženije delove društva.

On je kazao da je Glavni odbor stranke sazvan i zbog obeležavanja 15 godina od demokratskih promena 2000. godine i kazao da on i SDPS neće prihvatiti izjednačavanje perioda pre i posle 5. oktobra 2000. godine.

"Nećemo prihvatiti da se za sva zla u ovoj zemlji krivi period posle 5. oktobra i na taj način amnestira ono pre toga. Nemoguće je da smo zaboravili da je ova zemlja vodila četiri rata, da je bombardovana, da je Srbija zaratila sa celim svetom, da smo bili isključeni iz Ujedinjenih nacija, da smo zaboravili sankcije", kazao je Ljajić.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović podržao je SDPS i kazao da je to stranka koja je sposobna da pomogne radnicima da nađu vredna i dobro plaćena radna mesta.

Predsednik Saveta za razvoj malih i srednjih preduzeća SDP Zoran Ilić kazao je da je za oporavak privrede važno da se osnuje razvojna banka, da se privrednicima obezbedi kreditno finansiranje, da se pruži podrška izvoznicima, bolje povezivanje sa dijasporom i podsticaj za žensko preduzetništvo kao i veći podsticaji za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: