"Najšira inicijativa protiv prijema KiM u Unesko"

Srpska narodna partija je pozvala Vladu Srbije da pokrene najširu diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u Unesko, izjavio je lider SNP Nenad Popović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.10.2015.

11:55

Default images
foto: Tanjug

Srbija, smatra Popović, treba da uputi otvoreni poziv za pomoć Rusiji da svojim diplomatskim kanalima utiče na što veći broj zemalja članica Unesko da glasaju protiv predloga za prijem Kosova u tu organizaciju.

O tome, kako navodi, mora da se razgovara i sa ostalim zemljama BRIKS, sa prijateljima u Africi, Aziji i Latinskoj Americi, a posebno sa državama članicama Izvršnog odbora Unesko, od SAD i Nemačke, preko Austrije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, do Crne Gore i Makedonije.

"Ulaskom lažne države Kosovo u Unesko od Srbije se otima ono najvrednije i najsvetije, a to je Nemanjićko nasleđe koje je dokaz kontinuiteta srpske državnosti i crkve još od perioda srednjeg veka. Na tom nasleđu počiva celokupan identitet srpskog naroda", navodi Popović u pisanoj izjavi.

Popović je poručio da se ne sme dozvoliti da identitet naroda bude otet, jer je narod bez identiteta narod bez budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: