Demokratski front ostaje ispred Skupštine CG

Opozicioni Demokratski front (DF), koji sedam dana protestuje ispred skupštine u Podgorici poručio je da neće prekidati okupljanja.

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

23:56

Default images

Večeras je istekao rok do kada je taj savez trebalo da ukloni binu i prateće objekte sa glavnog gradskog bulevara.

Čelnici Fronta večeras su preneli ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i direktoru policije Slavku Stojanoviću da se neće razilaziti do ispunjenja zahteva - ostavke vlade Mila Đukanovića i formiranja prelazne koja bi pripremila izbore u Crnoj Gori.

Jedan od čelnika Fronta Andrija Mandić ponovio je da taj opozicioni savez od ponedeljka kreće u šetnje u 15 gradova u Crnoj Gori u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista (DPS).

Protesti Fronta, za sada, i pored poziva nemaju značajnijeg odjeka među ostalim opozicionim partijama, koje se nisu odazvale pozivu da se priključe organizaciji protesta.

Proteste su podržali Socijalistička narodna partija (SNP) i pojedini nezavisni poslanici.

Zahteve Fronta odbacila je vlada u Podgorici kao neustavne i nelegitimne i pozvala taj savez da "legitimitet vlade ospori u Skupštini".

Sedmodnevni, danonoćni protesti protiču bez incidenta, a obezbeđuje ih oko 1.000 policajaca, što državu košta oko 40.000 evra dnevno.

DF je 2012. godine bio najjača opoziciona grupacija u Crnoj Gori sa oko 24 odsto podrške birača i 20 predstavnika u skupštini. Prema poslednjim istraživanjima, popularnost tom savezu opada i ona se kreće oko 10 odsto.

DF je nedavno napustio Miodrag Lekić koji je osnovao Demos koji se nije pridružio protestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: