Albanski navijači Rami: Servilni ste prema Srbima

Navijači Albanije napisali su otvoreno pismo premijeru Albanije Ediju Rami i Fudbalskom savezu Albanije u kojem su ih optužili da su "servilni prema Srbima".

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

21:03

Default images
Foto: Beta

Prema tvrdnjama navijača, koji su pismo poslali i albanskim medijima, "skandal je što im ne daju da nose odeću u crveno–crnim bojama, što se nigde ne dešava".

Oni su u pismu naglasili da je "besmisleno da FSA prihvati sve zahteve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi na utakmici".

Navijači su se takođe žalili što Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija–Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje utakmici.

"Frustrirani smo načinom na koji su ove mere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo", navodi se u pismu.

U pismu se ističe da Morina nije tražen od bilo kojeg državnog organa, te da nije podneta nikakva krivična prijava protiv njega.

"Zato ne razumemo zabranu ulaska na stadion naših članova i unošenja naših simbola“, ističu navijači i dodaju da se time direktno provociraju njihova osećanja i "osećanja igrača".

Oni u pismu pozivaju organizatore utakmice da povuku ovakve odluke.

"U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vi ćete za to snositi odgovornost", zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu.

Portparol albanske policije Genti Mulaji rekao je da će više od 2.000 policijaca obezbeđivati fudbalsku utakmicu između Albanije i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: