ONA: Napadaćemo "slavomakedonsko" stanovništvo

Oslobodilačka narodna armija saopštila da će u narednom periodu organizovati napade na teritorije na kojima živi "slavomakedonsko" stanovništvo.

Izvor: RTS

Subota, 03.10.2015.

17:26

Default images

Kako je saopšteno, meta će biti i makedonski premijer Nikola Gruevski i drugi političari, kao i "izdajnici" među Albancima, prenose makedonski mediji.

U saopštenju koje je potpisao "Komandant Kuštrimi", ONA je preuzela odgovornost za ispaljivanje tri granate na luksuzni stambeni kompleks Soravija u naselju Vodno u Skoplju 29. septembra, a taj napad, kako je navedeno, bio je usmeren protiv "izdajnika albanskog naroda" inspektora Arifa Asanija, prenosi Beta.

Makedonski MUP je ranije saopštio da su u granatiranju zgrade u kompleksu Soravija korišćene granate od 40 milimetara, istog kalibra koji je ispaljen i u napadu na zgradu Vlade Makedonije u aprilu, kao i da će ozbiljno biti razmatrane pretnje ONA.

U saopštenju se još navodi da su "jedinice ONA sposobne za realizaciju zadataka u svakom gradu u Makedoniji", a od makedonskih vlasti se zahteva da oslobode sve uhapšene u "politički montiranim procesima od 2003. godine do poslednjeg tragičnog događaja u Divljem naselju u Kumanovu".

Militantna radikalna organizacija albanskih nacionalista u Makedoniji ONA zvanično je raspuštena posle makedonsko-albanskih sukoba 2001. godine, ali je odgovornost za nekoliko oružanih incidenata 2015. pripisana pripadnicima te grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: