Oland dočekao Merkelovu, Putina i Porošenka / FOTO

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Pariz, gde se održava sastanak "Normandijske četvorke", o rešavanju situacije u Ukrajini.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

14:32

Default images
foto: Beta/AP

Osim toga Putin će sa francuskim predsednikom Fransoom Olandom razgovarati i o vazdušnim napadima u Siriji.

Uoči pregovora lidera četiri države planirani su bilateralni razgovori Putina sa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ukrajinska strana je saopštila da je navodno stigla molba od Ruske Federacije za susret Putina sa predsednikom te zemlje Petrom Porošenkom, ali je kasnije portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da takvog susreta u Putinovom rasporedu nema, prenosi Sputnjik.
foto: Beta/AP
Na dnevnom redu lidera "Normandijske četvorke" je pitanje sprovođenja izbora u Donbasu, povlačenje vojske sa linije razgraničavanja, obezbeđivanje pristupa posmatračima OEBS-a i druge teme.

To je treći sastanak lidera "Normandijske četvorke" na najvišem nivou. Prethodni sastanak održan je u Minsku, 12. februara.

Predsednici su tada razgovarali 16 sati, a rezultat neprospavane noći je sporazum koji je nazvan "Minsk-2".
foto: Beta/AP
Odgovarajući na pitanje da li bi sporazum iz Minska mogao da bude produžen, pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je rekao da Moskva poziva na njegovu primenu do isteka roka, odnosno do kraja ove godine.

AFP prenosi da će ruski predsednik Putin u Parizu sa francuskim kolegom Olandom razgovarati o najnovijim vazdušnim napadima ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji.

Zapadne agencije su proteklih dana javljale da ruske snage u Siriji ne gađaju položaje ekstremista Islamske države, već opozicione snage u Siriji, što su ruski i sirijski zvaničnici demantovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: