Rama: Priznanje Kosova bilo bi dobro za Srbiju

Priznanje Kosova bi bilo dobro i za Srbiju, rekao je albanski premijer Edi Rama obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

20:55

Default images
Foto: Beta/AP

Albanski premijer pozvao je u Njujorku države koje nisu priznale Kosovo da to učine.

On je naveo da je takav potez od suštinskog značaja za promovisanje mira na Balkanu.

"Balkan je ušao u fazu pomirenja i pozivam države koje to nisu učinile da priznaju Kosovo. Priznanje Kosova bi, takođe, bilo dobro i za Srbiju", rekao je albanski premijer obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Rama je, takođe, naveo da narodi moraju da izvuku pouke iz prošlosti i da za sobom ostave podele zasnovane na veri i boji kože.

"Ujedinimo se u procesu razvoja kako bi stvorili temelje budućnosti za našu decu. Naučimo ih vrednostima tolerancije, poštovanja i razumevanja", rekao je Rama, prenose albanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: