SAD: Rusija gađa vojsku koju je obučavala CIA

U ruskim napadima na Siriju ciljano je na položaje pobunjenika koje je finansirala i obučavala CIA za borbu protiv protiv ID, kaže američki senator Džon Mekejn.

Izvor: CNN

Četvrtak, 01.10.2015.

18:04

Default images

„Sa sigurnošću mogu da tvrdim da su ciljevi ruskih vojnih napada bili položaji Slobodne sirijske vojske ili grupa koje je naoružavala i obučavala CIA“, rekao je Mekejn za CNN dodajući da to može da potvrdi, jer je u kontaktu sa tim ljudima.

Vođa pobunjeničke grupe Liva Sukur al Džabai Hasan Hadž Ali je rekao da su ciljevi dva ruska vazdušna napada u četvrtak bili kampovi za obuku koje vode pobunjeničke grupe koje su vojno obučavali pripadnici CIA u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Dodao je da je u dva odvojena napada na pobunjeničke kampove ispaljeno 20 raketa.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska u Siriji razmestila više od 50 aviona i helikoptera, pripadnike kopnene vojske i mornarice, padobrance i pripadnike specijalnih vojnih snaga.

Sekretar Ministarstva obrane SAD Eš Karter je rekao da ne želi ništa da govori bez potvrde, ali je dodao da se, prema njegovim informacijama, čini da su neki ruski napadi izvedeni na područjima gde nema snaga ID. On je Putinov pristup ratu u Siriji nazvao "dolivanjem ulja na vatru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: