BiH: Optužnica za zločine nad srpskim civilima

Tužilaštvo BiH je u Sarajevu podiglo optužnicu protiv bivšeg pripadnika policije Almaza Nezirovića zbog ratnih zločina nad srpskim civilima 1992. godine.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

13:56

Default images

Optužnica je podignuta na osnovu Protokola o saradnji između tužilaštava za ratne zločine Srbije i Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju Tužilaštva za ratne zločine Srbije, koje je učestvovalo u prikupljanju dokaza za taj slučaj.

Nezirović se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Optužen je da je na području Dervente i Bosanskog Broda od kraja aprila do kraja jula 1992. godine, u logorima Rabić i Silos polje, učestvovao u mučenju i nečovečnom postupanju, nanošenju velikih patnji i povreda telesnog integriteta i zdravlja žrtava srpke nacionalnosti.

Optuženi Nezirović, koji je državljanin BiH, izručen je bosanskom pravosuđu iz Sjedinjenih Američkih Država, u julu ove godine.

Ovaj predmet je jedan od 53 predmeta ratnih zločina u kojima su razmenjene informacije i dokazi sa Tužilaštvom BiH, navodi se u saopštenju Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: