"Obama rekao Nikoliću: Za Srbiju sve što treba"

Predsednik SAD Barak Obama rekao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u Njujorku da "može da mu traži šta god treba za Srbiju", kaže Nikolićeva savetnica.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2015.

16:37

Default images
Foto: B92

Stanislava Pak je u Kažiprstu navela da je susret predsednika bio srdačan i da je Obama Nikoliću poručio da je Srbija najzaslužnija za stabilnost u regionu.

Savetnica za medije predsednika Srbije je rekla i da očekuje da će sledeći sastanak sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović predsednik imati u hrvatskoj prestonici.

Govoreći o porukama koje stižu iz Zagreba poslednjih dana, Stanislava Pak kaže da se predsednik na njih ne obazire.

"Bilo kakve izjave neće promeniti politiku mira i dobrosusedskih odnosa koju vodi Srbija. Izjave predsednika hrvatske vlade govore o njemu, a mi ne učestvujemo u njihovoj izbornoj kampanji", rekla je ona.

Kako je istakla, saradnja predsednika sa Vladom Srbije je konkretna i konstruktivna i radi se u interesu Srbije.

"To se vidi i sada veliki broj država sa uvažavanjem prihvata Srbiju, jer smo pokazali najbolje lice u mnogim slučajevima, kao sada sa izbeglicama", rekla je ona.

Na pitanje kako se u konkretnu saradnju sa vladom uklapa činjenica da nema mnogo reči o predsednikovoj platformi za Kosovo, ona kaže:

"Kada dođe vreme i ta tema bude aktuelna, platforma će sigurno biti izneta na sto, u to nema nikakve sumnje."

Predsednikova savetnica je rekla i da će Nikolić podržati svaku odluku o izborima koju donese premijer Aleksandar Vučić, ali je podvukla i da se ne razmišlja o vanrednim predsedničkim izborima.

"Odluka je na predsedniku vlade i on će je doneti. Ako proceni da je to u najboljem interesu Srbije, izbori će biti održani i predsednik će svakako podržati njegovu odluku. On podržava stranku koju je osnovao i politiku vlade", rekla je ona.

Takođe, rekla je da je kampanja koju tabloidi vode protiv predsednika vidljiva svakodnevno.

"Metode kojima se koriste su ispod svakog nivoa, oni iznose najstrašnije nesitine. Očekivali smo da reaguju nadležni organi, ali se to nije dogodilo. To rade oni kojima interes Srbije nije na prvom mestu, ali ja ne bih da govorim o tome ko su ti ljudi i da li su to tajkuni", rekla je Stanislava Pak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

382 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: