"Ako nećete da policija čuva Prajd, samo recite"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi bio presrećan da mu predstavnici LGBT populacije upute zahtev da ne šalje policiju na Prajd, jer bi time država uštedela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2015.

19:15

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je ovo rekao odgovarajući na pritužbe LGBT populacije da se na Paradi ponosa nisu osećali slobodno zbog previše prisutnih policajaca.

"U našoj zemlji je sve moguće, pa i to da kad sve prođe besprekorno i bez incidenata, čak i tada nekome nešto nije dobro. Sve se nešto mršte i nalaze nešto što im smeta", rekao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije.

On je rekao da ako majoru Heleni ili onome ko se žalio da se zbog velikog broja policajaca na Prajdu ne oseća dovoljno slobodno, smeta policija, nema problema - sledeće godine neće biti policije. "I još se žale da su suzili kordon... Evo, nećete imati sledeće godine policiju i imaćete punu slobodu. Samo mi uputite takav zahtev. Ja jedva čekam da povučem policiju s ulica, jer su nam troškovi onda manji, najmanje 800.000 evra", poručio je on.

On je ukazao da bi u tom slučaju tražio garanciju da pripadnici LGBT populacije neće optuživati Vladu ako budu bili napadnuti.

"Kad poleti kamenica - mi smo krivi, i kad ne poleti - opet smo krivi", rekao je premijer i dodao da ovde mnogi imaju problem i kad država obavi posao na najbolji način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: