Otvoren granični prelaz Horgoš

Granični prelaz Horgoš 1 jutros su otvorili mađarski i srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovič i Šandor Pinter.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2015.

11:00

Default images
Foto: Sanja Eker Ignjatoviæ

Mađarska je početkom nedelje donela odluku da zbog migrantske krize na mesec dana zatvori ovaj granični prelaz.

"U probelmu se vidi ko je pravi prijatelj, a ovde smo svi bili u problemu i rešili smo ga kao prijatelji", izjavio je Pinter.

Stefanovic je rekao da su izazaovi migrantske krize I dalje pored nama, ali smo, kako je rekao, shvatili da je robni I outni saobraćaj najvažniji za obe zemlje I da je ekonomija nešto od čega svi zavisimo.

"Kao dobre komšije pokazali smo rešenost I sposobnost da odgovorno upravljamo našim zemljama u kriznim situacijama I zahvaljujem gospodinu Pinteru I mađarskoj Vladi na brzoj rekaciji I volji da zajednički rešimo ovaj problem", rekao je Stefanović.

On je dodao i da su na Horgošu 2 obezbedili kompletnu registraciju migranta, ali da je Horgoš 1 svakako bio prioritet da što pre bude stavljen u funkciju.

Šandor Pinter je rekao da vanredne situacije iziskuju I vanredna rešenja, te da je pritisak bio na obe zemlje.

"Taj pritisak je proizveo da pronađemo najbrže zajedničko rešenje", zaključio je Pinter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: