Policija pretukla i švedsku foto-reporterku

Mađarska policija pretukla je foto-reporterku švedskog lista "Ekspresen" Meli Eterson Elafi koja je sa srpsko-mađarske granice izveštavala o izbegličkoj krizi.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2015.

13:29

Default images
Foto: Tanjug

Glavni urednik lista Tomas Matson rekao je da je policija foto-reporterku udarala palicama i da je bila izložena suzavcu dok je juče pokušavala da snimi izbeglice na granici Mađarske i Srbije, prenela je agencija AP.

Mađarska policija pretuka je juče i novinarku, snimatelja i tonskog snimatelja Radio-televizije Srbije (RTS) i polomila im opremu dok su izveštavali o događajima na graničnom prelazu Horgoš 2.

Oni su izveštavali o intervenciji mađarske policije koja je vodenim topovima i suzavcem sprečila izbeglice sa Bliskog istoka da pređu granicu.

Intervenišući protiv izbeglica na granici sa Srbijom mađarska policija juče je pretukla i uhapsila i slovačku reporterku Denjikan Timeu Bek i optužila je, kao i ;reportera poljske javne televizije TVP, da je ilegalno prešla mađarsku granicu.

Istog dana ekipa Televizije B92 našla se zajedno sa izbeglicama na udaru suzavca, a snimatelj agencije AP 12. septembra je bio priveden i morao je da obriše snimak na kome se videlo kako policijski pas nasrće na izbeglicu iz Sirije, dodaje se u saopštenju.

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je danas ponašanje mađarskih vlasti prema novinarima kao apsolutno neprihvatljivo.

Mijatovićeva je pozvala premijera Mađarske Viktora Orbana da naloži vlastima da poštuju prava novinara da izveštavaju o pitanjima od javnog interesa i da im osiguraju bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: