Neće biti produženo vreme za glasanje u Medveđi

Opštinska izborna komisija u Medveđi je kao neosnovan odbacila zahtev dve albanske liste za produženje vremena za glasanja na lokalnim izborima u toj opštini.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2015.

19:00

Default images
Foto: Tanjug

"Zahtev dve albanske liste je, u skladu sa zakonom, odbačen kao neosnovan" izjavio je Tanjugu posle sednice OIK predsednik te komisije Dragan Radenović.

On je rekao da je odluka OIK-a bila strogo u skladu sa pozitivnim zakonskim normama istakavši da OIK mora da poštuje zakon.

Nešto ranije dve albanske liste uputile su zahtev da se produzi vreme glasanja na nekim biračkim mestima.

Na lokalnim izborima u Medveđi učestvuju tri srpske i dve albanske liste, a razlog za zahtev dve albanske liste je bio taj što njihovi sunarodnici sa Kosova i Metohije , koji imaju pravo da glasaju u Medveđi, nisu mogli da dođu na područje te opštine tokom pre podneva.

Albanci sa KiM dolaze u Medveđu na glasanje preko administrativnog prelaza Mutivode i navode da im je policija objasnila da je pao sistem i da je zato usporen proces.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji mogu da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije".

Zatim sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi" koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

Na prelazu Mutivode između Medveđe i Prištine jutros se stvorila kolona vozila i autobusa sa oko 1.000 Albanaca sa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: