U pregovore sa EU uključena cela administracija

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će u pregovore sa EU biti uključena gotovo celokupna državna administracija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.09.2015.

08:05

Default images
Foto: Beta

"Uži tim je pretežno sastavljen od eksperata, koji mogu da koordiniraju i po nekoliko poglavlja, prate njihovo otvaranje i čitav taj proces. Ali, na ovom poslu radiće i zaposleni u skoro svim ministarstvima, vladinim službama i institucijama, predstavnici civilnog društva", rekla je Joksimovićeva za "Večernje novosti".

Ona je naglasila i da je teško napraviti računicu koliko će pregovori koštati našu zemlju i dodala da će "trošak, u svakom slučaju, biti minimalan u odnosu na korist koju ćemo imati kada svoju državu i društvo uskladimo s evropskim standardima".

Kako pišu "Novosti", izborom članova užeg tima za pregovore s EU, Srbija je zaokružila svoju pregovaračku strukturu, a na poslovima otvaranja poglavlja biće angažovano više od 600 ljudi, podeljenih u 35 grupa, koliko ima i poglavlja.

List, međutim, navodi da će broj ljudi koji će direktno ili indirektno učestvovati u ovom procesu, vremenom premašiti nekoliko hiljada.

"Novosti" pišu i da je država prošle godine ukupno za sve evropske poslove izdvojila više od pet miliona evra, a da je slična suma predviđena i za ovu godinu.

List podseća da uži pregovarački tim, koji je vlada nedavno formirala, ima 25 članova, na čelu s Tanjom Miščević, čija će plata biti u rangu državnih sekretara, dakle oko 90.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: