Podignute optužnice zbog smrti 71 izbeglice

Bugarske vlasti saopštile su da su podigle optužnicu protiv trojice muškaraca koji se povezuju sa smrću 71 izbeglice, piše Index.hr.

Izvor: index.hr

Subota, 05.09.2015.

14:33

Default images
Foto: Tanjug

Tela izbeglica pronađena su u napuštenom kamionu na autoputu u Austriji.

Kako se navodi u saopštenju, trojica muškaraca optužena su za umešanost u organizovanoj kriminalnoj grupi. Jedan od njih, Cvetan Cvetanov uhapšen je u ponedeljak u Bugarskoj i veruje se da je on upravljao kamionom.

Među žrtvama tragedije su novorođenče i još troje dece.

Kamion s telima pronađen je 27. avgusta na putu koji vodi od mađarske granice prema Beču, a ostavljen je tamo 24 sata ranije.

Druga dvojica optuženih Metodi Georgijev i Kasim Hasan Saleh uhapšeni su prošle nedelje u Mađarskoj zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima, te ih austrijska policija ispituje zbog sumnje da su počinili višestruko ubistvo.

Bugarski sud će u ponedeljak odlučiti da li će Cvetanova izručiti Austriji.

Među žrtvama je bilo Sirijaca, Iračana i Avganistanaca, ali tela još nisu identifikovana, iako je policija kontaktirala osobe koje tvrde da su njihovi rođaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: