Ivanišević: Nastavlja se priliv izbeglica u Srbiju

Nastavlja se priliv izbeglica sa bliskog Istoka u Srbiju, a tokom petka u našu zemlju je iz pravca Makedonije ušlo njih oko 1.500.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.09.2015.

13:31

Default images
Foto: Tanjug

Kako je Tanjugu izjavio državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nenad Ivanišević, najviše izbeglica u ovom momentu je u kampu u Preševu - oko 1.300, što je po njegovoj oceni uobičajeni broj.

Oko 500 izbeglica se u ovom momentu nalazi u Subotici, dok ih je oko 300 u Kanjiži, što je mnogo manje u odnosu na juče kada ih je bilo oko 1.000”, rekao je Ivanišević.

Izbeglice u međuvremenu i dalje pristižu u Suboticu autobusima, vozovima i drugim vidovima prevoza.

Ovog prepodneva na autobuskoj stanici u Subotici nalazilo se oko stotinu izbeglica, a već je realizovano nekoliko vanrednih dolazaka autobusa iz Beograda, kao i jedan ka Horgošu i Kanjiži.

Tanjugu je na ovoj stanici rečeno da je tokom jučerašnjeg dana realizovano 16 vanrednih dolazaka autobusa iz Beograda, a s obzirom da su pojedini dolasci realizovani autobusima na sprat to znači da je u Suboticu stiglo više od 800 izbeglica.

Većina njih nastavila je put dalje ka Horgošu i Kanjiži, kako kojima je juče Suboticatrans realizovao 17 vanrednih polazaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: