Od ponedeljka temperature niže za 15 stepeni

Prema najavama meteorologa, očekuje se znatno svežije vreme i padavine u svim delovima naše zemlje, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

10:27

Default images
Foto: Beta/AP

Posle višenedeljne vrućine i omorine, od danas u Srbiji nešto sasvim drugačije vreme - stiže osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Tokom sledeće nedelje biće mnogo prijatnije i svežije vreme, a temperature niže za čak 15 stepeni od dosadašnjih.

Kako meteorolozi kažu, danas će osveženje zahvatiti centralne krajeve, dok će u isto vreme na jugu i istoku Srbije biti veoma toplo. Razlika u maksimalnoj temperaturi između severa i juga, u toku popodneva biće od 10 do 15 stepeni.

Minimalne temperature biće od 15 do 21 stepen, a maksimalne od 24 u Somboru do 37 stepeni Celzijusovih u Nišu, Leskovcu i Pirotu.

U Beogradu danas toplo i promenljivo oblačno sa sitnom kišom ujutru, a po podne osveženje uz mogućnost lokalnih pljuskova. U najtoplijem delu dana biće oko 30 stepeni, a po podne i uveče sve hladnije.

"U nedelju će svugde biti znatno svežije, a kiša je moguća u južnim predelima. Temperatura će biti niža za oko 15 stepeni u odnosu na ove vrele dane. Početkom iduće sedmice kreće sveže vreme uz sunčane intervale i dnevni razvoj oblaka. Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće oko 20 stepeni", kažu u "Meteosu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: