Izbeglice iz protesta bacaju hranu i vodu / VIDEO

Mađarska policija objavila je snimak na kom se vidi kako izbeglice iz protesta što ne mogu da nastave put ka Beču bacaju hranu i vodu koju su im doneli.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

19:20

Default images
Screenshot

Izbeglice u mestu Bičke u Mađarskoj ne žele da odu u prihvatni centar i insistiraju da vozom nastave put ka Austriji.

Oko 500 izgelica odbija da napusti voz koji je juče blokiran 40 kilometara od Budimpešte. Mađarske vlasti pokušavaju da izbeglice autobusima premeste u obližnji prihvatni centar, na šta izbeglice ne pristaju.

Pružaju pasivni otpor, a policija tvrdi da namerava da "protiv ilegalnih imigranata primeni šengenska pravila".

Mađarski parlament pojačao je danas svoje zakonodavstvo protiv migranata, pred izuzetnim prilivom izbeglica koji prolaze kroz tu zemlji u nadi da se domognu zapadne Evrope.Prema predlogu mađarske vlade, novi zakon proširuje mogućnosti raspoređivanja vojske na granicama dok će ilegalna imigracija biti kažnjiva do tri godine zatvora.

Parlament je danas po hitnom postupku usvojio predlog vlade premijera Viktora Orbana s 140 glasova za i 33 protiv. Prema tom zakonu, proglašeno je "stanje krize", što u Mađarskoj predstavlja stanje pre uvođenja vanrednog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: