"Vraćam se u Siriju da sahranim porodicu"

Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je telo pronađeno na plaži u Bodrumu Turskoj, vratio se u Kobane da sahrani svoju porodicu.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

10:15

Default images
Foto: Beta/AP

Abdulah Kurdi stigao je u turski pogranični grad Suruč sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbednosti.

Fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata.
Foto: Beta/AP
Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: