Gutereš: Razmestiti izbeglice širom Evrope

Visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš predložio je da se 200.000 izbeglica rasporedi širom Evrope, javio je AFP.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

09:10

Default images
Foto: Beta/AP

Danas će biti održan niz sastanaka na visokom nivou širom Evrope o migrantskoj krizi, preneo je Bi-Bi-Si

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razgovaraće o aktuelnom pitanju migracija na dvodnevnom neformalnom sastanku koji danas počinje u Luksemburgu.

Lideri Poljske, Češke, Slovačke i Mađrske održaće vanredni samit o krizi migranata u Pragu.

Zvaničnici Evropske komisije će otići na ostrvo Kos u Grčkoj na koje je čamcima stiglo hiljade migranata.

Između 2.000 i 3.000 ljudi učestvovajo je sinoć u protestima u centru Budimpešte u znak podrške izbeglicama, a protiv mera koje vlada planira da uvede, javila je mađarska agencija MTI.

Na glavnoj budimpeštanskoj železničkoj stanici sinoć se nalazilo nekoliko hiljada izbeglica, od kojih je većina na trgu ispred stanice i u obližnjem podzemnom prolazu, dok ih je u samoj zgradi stanice manje.

Mađarske železnice juče su donele odluku da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema Zapadnoj Evropi, rekla je na pres konferenciji predsednica mađarskih železnica Ilona David.

Policija je juče zaustavila prvi voz sa migrantima, koji se iz Budimpešte uputio do Šoprona u blizini granice sa Austrijom, i rekla im da siđu u mestu Bičke, gde se nalazi mađarski prihvatni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: