Požar u izbegličkom skloništu podmetnut?

Najmanje pet osoba je povređeno u požaru koji je izbio u izbegličkom skloništu u Hepenhajmu u nemačkoj državi Hesen, saopštila je danas nemačka policija.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

08:30

Default images
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo izbijanje požara, preneo je Rojters.

"Jedna osoba koja je pokušala da se sapase skočivši kroz prozor sa drugog sprata teško je povređena", navela je u saopštenju portparolka policije Kristiane Kobus.

Prema njenim rečima, četiri osobe su lakše povređene od trovanja dimom.

"Požar je ugašen brzo. Prema prvim podacima, vatra se iz nepoznatih razloga pojavila iza ulaznih vrata", navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da su policija i tužilaštvo pokrenuli istragu o uzroku požara.

U zgradi na tri sprata nalazilo se više od 60 izbeglica iz Sirije, Iraka, Somalije i Etiopije.

U Nemačkoj, koja očekuje da priliv izbeglica i migranata bude četvorostruko veći ove godine i dostigne cifru od oko 800.000, bilo je više od 100 podmetanja požara u skloništima azilanata tokom poslednjih nekoliko meseci.

Većina napada na skloništa azilanata izvedeni su na objekte u kojima nije bilo ljudi, međutim, političari su upozoravali u više navrata da je samo pitanje vremnena kada bi neko od izbeglica mogao da nastrada, navela je britanska novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: