"Marković jača levicu, Mrkonjić ne ide u penziju"

Niko osim Ivice Dačića nije znao da će istoričar Predrag Marković postati potpredsednik SPS, a pozicija počasnog predsednika još nije definisana.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

16:25

Default images

To je gostujući u Kažiprstu B92 rekla funkcionerka SPS Dijana Vukomanović.

“Snaga lidera se ne vidi samo u ubrzanoj mobilizaciji, vidi se i u demobilizaciji kada on kaže svojim drugovima i drugaricama da se stane i promisli. Dačić veoma dobro promišlja svoje poteze u politici“, navela je Vukomanovićeva.

Dačić nije imenovao svog zamenika, već će sepotpredsednici svakih šest meseci rotirati na tom mestu. Funkcionerka SPS ima objašnjenje za ovakav princip.

“Ne radi se o tome da li Dačić ima ili nema poverenje u potpredsednike. Svaki potpredsednik će imati svoj zadatak koji treba da obavi za tih šest meseci i to je na neki način provera kapaciteta potpredsednika“, kaže Vukomanovićeva.

Na reči novoimenovanog šefa izbornog štaba za lokalne izbore Novice Tončeva da pojedini funkcioneri SPS ne bi pobedili na izborima ni u svojoj ulici, Vukomanovićeva kaže da je to “znak pitanja ne samo za SPS već za celokupan politički sistem“.

“Niko osim Ivice Dačića nije testirao svoj rejting, jedino Milutin Mrkonjić na predsedničkim izborima. Mi smo mu dali mesto počasnog predsednika, to ne znači penziju i predstavlja naš manir da se ne odričemo naših kadrova. Ta pozicija nije definisana, ali znači stisak ruke da ljudi sa iskustvom imaju šta da kažu i da prenesu mlađim generacijama“, istakla je Vukomanovićeva.

Na pitanje da li je funkcionere SPS iznenadilo iznenađenje Ivice Dačića u vidu istoričara Predraga Markovića, Vukomanovićeva je istakla da osim lidera stranke niko nije znao za to.

“Ja se slažem sa Dačićem i namerom da ojačamo intelektualnu crvenu levicu“, dodala je Vukomanovićeva.

Ipak, na opasku da je u SPS ušao intelektualac koji do skoro nije zastupao levičarske stavove u timu Saše Radulovića ili u DS, Vukomanovićeva je odgovorila da je istoričar dokazao snagu svog intelekta proteklih decenija i da je za to vreme davao mnogo levičarskih izjava.

Što se tiče najavljenih izbora i nedavne izjave lidera SPS da o njima odlučuje predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić, Vukomanovićeva je rekla da ni SPS devedesetih. godina nije pitao svoje koalicione partnere kada treba raspisati izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: