UN: Budimpešta odbija pomoć UNHCR-a

Ujedinjene nacije saopštile su da gradske vlasti u Budimpešti nisu prihvatile ponudu UNHCR-a za pomoć zbog rastuće izbegličke krize.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

21:15

Default images
Foto: Beta, AP

Portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik rekao je novinarima da je "očigledno, da UN rade na zahtevu uz punu saradnju vlada primalaca izbeglica", prenosi AP.

Oko 3.000 izbeglica kampuje ispred budimpeštanske železničke stanice, nadajući se da će krenuti ka drugim evropskim destinacija.

Uslovi u glavnoj budimpeštanskoj železničkoj stanici Keleti su sve teži, uprkos naporima volontera da distribuiraju vodu, hranu, lekova i sredstva za dezinfekciju brojnim migrantima koji su "ostali zaglavljeni" u Budimpešti.

Mađarsko ministarstvo za razvoj podržalo je odluku železnica da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema Zapadnoj Evropi, rekla je predsednica mađarskih železnica Ilona David.

Ona je dodala da će ta odluka važiti do daljnjeg, a da je doneta zbog prevelikog broja ljudi u vozovima da bi se osigurala bezbednost putnika, navodi agencija MTI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: