Nemci u strahu od terorizma i azilanata

Nemci, koji se najviše plaše prirodnih katastrofa, strahuju sve više od terorizma i azilanata, pokazala je godišnja studija "Strahovi Nemaca", prenose mediji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

16:43

Default images
Foto: Thinkstock

Prema toj studiji, sačinoj za "R+V Ferziherung" 53 odsto Nemaca strahuje od prirodnih katastrofa, 52 od terorizma, a od napetosti zbog priliva stranaca, čak 49 odsto njih, prenose danas nemački mediji i navode da se već 25 godina sprovede istraživanja o strahovima Nemaca.

Ova, poslednja studija pokazuje, naime, da su Nemci više zabrinuti zbog spoljašnjih pretnji, nego privredne krize ili ličnih muka.

Skoro polovina Nemaca je na, po prvi put postavljenom pitanju -odgovorila da je zabrinuta da su društvo i institucije u Nemačkoj prepoterećeni kroz aktuelni priliv azilanata i izbeglica.

Nemačka vlada procenjuje da će u ovoj godini oko 800 000 izbeglica i azilanata doći u Nemačku, a mnogi govore i o mogućnosti rasta tog broja za sledeću godinu, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: