"Čuvar u azilantskom domu - neonacista i huligan"

Jedan čuvar u azilantskom domu u Hajdenau, gradu pored Drezedena, gde su u antiazilantskim demonstracijama desničari napali policiju, neonacista je i huligan.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

12:01

Default images

Kako navodi "Zidojče cajtung", Filip B. se uvek izjašnjavao za Nacionaldemokratsku partiju (NPD) i vređao izbeglice.

Prema podacima "Antife" na koje se poziva ovaj dnevnik, Filip B. je zagovarao "kastraciju i prisilnu deportaciju" za strance sa kriminalnom biografijom.

Firma koja se bavi pružanjem zaštite "Securitas Holding GmbH" potvrdila je ovom listu saznanja o desničarskim idejama Filipa B.

"Mi istražujemo slučaj. Mi smo već reagovali i povukli smo ga iz objekta", rečeno je ovom dnevniku.

Za Filipa B. se kaže da je bio u službi kada su prošle sedmice bile demonstracije protivnika izbeglica, a takođe je čuvao dom i za vreme posete kancelara Angele Merkel.

Hajdenau, gradić pored Drezdena, u kome kako kažu gradski oci na srcu "leži porodični život", našao se u centru medijske pažnje od kako su prošlog vikenda neonacisti demonstrirali protiv smeštaja izbeglica i pri tom povredili najmanje 31 policajca i kada je Merkelova dočekana zvižducima desničara.

U ovom gradiću se na demonsttracijama,"dok su tekle reke piva", uzvikivalo "Nemacka Nemcima" i "Stranci napolje", a Merkelova je izviždana.

Mediji pišu da nemačka policija vodi istragu protiv žene koja je vređala Merkelovu u Hajdenau rekavši da je "glupa kučka".

Demonstracije u Hajdenau organiizovala je NPD, partija o čijoj se zabrani već dugo "lome koplja" u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: