Osnivači EU traže promenu pravila o azilu

Italija, Nemačka i Francuska potpisale su zajednički dokument u kojem su pozvali na preispitivanje aktuelnih propisa Evropske unije o azilu.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

20:11

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Oni su pozvali na "fer" raspoređivanje izbeglica u zemljama EU.

Prema navodima agencije Rojters, koja se poziva na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Italije, u dokumentu je navedeno da je aktuelna izbeglička kriza "jasno pokazala ograničenja i nedostatke" važećih pravila o azilu, koji su regulisani dablinskim propisima.

Nemačka, Italija i Francuska (tri od šest zemalja osnivača EU) zatražile su u dokumentu od EU “snažan odgovor na krizu” i najavile da žele da se o njihovom predlogu raspravlja na predstojećem zasedanju Saveta ministara EU, u Luksemburgu 4. i 5. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: