Siriza vodi za samo 0,4 odsto; Zlatna zora treća

Prednost Sirize pred Novom demokratijom, glavnim rivalom na prevremenim izborima 20. septembra, pala je na samo 0,4 odsto, pokazuje najnovija anketa.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

18:25

Default images
Foto: Beta, AP

Rezultati ankete agencije za istraživanje javnog mnjenja Alko, sprovedene za potrebe sajta Newsit.gr, pokazuju da Siriza ima podršku 23 odsto glasača, prema 22,6 odsto podrške za konzervativnu Novu demokratiju, preneo je Rojters.

Radi poređenja, anketa iste agencije od nedelje je pokazivala razliku između Sirize i Nove demokratije od 1,5 odsto.

Glasača koji su neodlučni ima 14 odsto, pokazala je anketa samo tri nedelje uoči izbora koji će se održati 20. septembra.

Krajnje desničarska stranka "Zlatna zora" je na trećem mestu, sa 6,1 odsto glasova, a sledi komunistička partija KKE sa 5,5 odsto.

Narodno jedinstvo, stranka koju su pre dve nedelje formirali odmetnuti članovi Sirize koji se protive uslovima dobijanja trećeg paketa pomoći od međunarodnih kreditora, ima podršku 3,9 odsto glasača.

Sa druge strane, bivši koalicioni partneri Sirize - Nezavisni Grci - neće dobiti dovoljno glasova za ulazak u parlament, pokazuje današnja anketa.

Bivši premijer Aleksis Cipras podneo je ostavku krajem avgusta, samo sedam meseci od početka svog četvorogodišnjeg mandata, u pokušaju da uguši pobunu krajnje levičarskih poslanika iz redova svoje stranke i učvrsti svoju moć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: