Oteto 18 turskih radnika u Bagdadu

Zasad nepoznate maskirane osobe, obučene u vojne uniforme, kidnapovale su danas najmanje 18 turskih radnika i inženjera u Bagdadu, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

08:46

Default images
Foto: Getty Images

Agencije su ranije javile da je oteto 16 radnika, ali direktor firme za koju rade oteti Turci rekao je Rojtersu da ih je kidnapovano 18.

"Ljudi obučeni u vojne uniforme provalili su vrata u tri ujutru i oteli sve te ljude", rekao je izvršni direktor kompanije "Nurol" Ugur Dogan.

Oni su bili angažovani na izgradnji fudbalskog stadiona u oblasti Sadr Siti, severno od Bagdada, sa 30.000 mesta za sedenje.

Među otetima su i tri turska inženjera.

Agencija Rojters je, pozivajući se na neimenovne policijske izvore, navela da su napadači bili obučeni u vojne uniforme i da su došli sa više crnih SUV vozila.

Portparol iračkog ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man je demantovao navode da je oteto i troje Iračana.

AFP napominje da je moguće da je politički motiv pozadina otmice, pošto je Sadr Siti uporište provladine šiitske milicije koja se bori protiv ekstremističke Islamske države.

Islamska država je prošlog meseca optužila turskog predsednika Tajipa Erdogana da je "prodao zemlju krstašima", kao i da je dozvolio Amerikancima da koriste turske baze "samo da bi ostao na vlasti".

Agencija AP navodi da su otmičari u zoru upali u karavane, u kojima su spavali radnici, angažovani na građevini.

Prošle godine pripadnici Islamske države oteli su 46 državljana Turske, ali su posle tri meseca zatočeništva oslobođeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: