SNS: Troje odbornika DS u Pančevu prešlo kod nas

Srpskoj naprednoj stranci pristupilo je troje odbornika Demokratske stranke (DS) u Skupštini Pančeva, izjavio je predsednik Gradskog odbora SNS Željko Sušec.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

15:29

Default images

On je rekao da su Milica Todorović, Srđan Josimov i Dragan Josifović potpisali pristupnice i da svoj prelazak nisu ničim uslovljavali.

"Ovo je odgovor SNS-a na jeftin predizborni trik vrha DS-a (poziv lokalnim odborima da izađu iz vlasti s naprednjacima). Normalno je da nećemo dozvoliti da neko sa šest odsto podrške građana Srbije ponizi stranku koju podržava preko 50 odsto građana", izjavio je Sušec.

On je rekao da je u poslednja dva dana SNS-u prišlo devet novih odbornika. Pored troje bivših demokrata, u SNS je prešlo i troje nezavisnih odbornika, bivših socijalista, i jedna odbornica Socijaldemokratske partije koja je izabrana na listi Liberalno demokratske partije.

SNS sada u lokalnom parlamentu ima 27 predstavnika, a novu skupštinsku većinu činiće 42 odbornika od ukupno 70, rekao je Sušec i najavio da će ta vladajuća većina biti formalizovana na sednici pančevčke skupštine naredne nedelje.

U pančevačkom DS-u je rečeno kako je samo Milica Todorović zvanično zatražila ispisnicu iz stranke.

"Naša politička scena se pretvorila u fudbalsko tržište, pa članovi stranaka prelaze tamo gde im se više ponudi", rekao je predsednik Gradskog odbora stranke Predrag Bogatinčević.

Bogatinčević je rekao da će o odluci Glavnog odbora da se napusti lokalna vlast sa SNS i o prelascima odbornika DS u suprotni tabor, razgovarati u subotu, posle sednice Gradskog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: