"Ukrajina nezavisnost dobila 2014., a ne 1991."

Ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandar Oleksandrovič priredio je prijem povodom nacionalnog praznika Dana nezavisnosti Ukrajine.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

21:57

Default images
Foto: Beta, AP

Oleksandrovič je, obraćajući se zvanicama, podsetio na dugu istoriju ukrajinskog naroda, kao i na događaje iz novije prošlosti poput Narandžaste revolucije i Evromajdana.

Realnu nezavisnost nismo dobili 1991. godine, nego 2014. kada je čitav narod ođednom shvatio da je ovo naša zemlja i da ona vredi da se borimo za nju, rekao je ambasador.

Ukrajinci i Srbi se, kako je naveo, zalažu za fundamentalne evropske vrednosti, kao zemlje članice Saveta Evrope i OEBS.

On je, međutim, dodao da kada je reč o „pravima i slobodi - tu nema mesta neutralnosti“.

Dozvolite da podignem zdravicu u ime naših zajedničkih demokratskih vrednosti koji su osnov naše nezavisnosti. Živela Srbija, slava Ukrajini“, poručio je ukrajinski ambasador.

Prijemu povodom 24. godišnjice sticanja nezavisnosti Ukrajine prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Srbije, kao i diplomatski kor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: