Bugarska: Uhapšen zbog smrti izbeglica u kamionu

Bugarske vlasti uhapsile su jednu osobu u vezi sa slučajem više od 70 izbeglica koje su u četvrtak pronađene mrtve u kamionu-hladnjači na autoputu u Austriji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

20:14

Default images
Foto: Beta/AP

"Austrija je izdala pet evropskih poternica, od kojih su sada sve realizovane", rekla je Verena Štrnad iz kancelarije tužioca u gradu Ajzenštad u pokrajini Burgenland, gde je pronađen kamion sa 71 mrtvom izbeglicom, saopštila je danas kancelarija austrijskog tužioca koja zadužena za taj slučaj, aprenosi Rojters.

Ona je rekla da je u Bugarskoj nedavno uhapšena jedna osoba na osnovu jedne od pet evropskih poternica, ali je odbila da pruži više detalja.

Bugarske vlasti za sada nisu potvrdile hapšenje, ali je državni TV kanal BNT izvestio, pozivajući se na istražne izvore, da je jedna osoba uhapšena danas u Bugarskoj.

Mađarske vlasti su saopštile da su uhapsile pet osoba u vezi sa tim slučajem, a Štrnad je precizirala da je u Mađarskoj realizovano samo četiri od pet evropskih poternica.

Na autoputu koji vodi od austrijske granice sa Mađarskom ka Beču u četvrtak je pronađen kamion sa mrtvim izbeglicama, među kojima je bila i jedna beba i još troje dece, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: