Počelo izbacivanje; Demonstranti: Policija napada

Libanska policija počela je silom da tera demonstrante iz ministarstva ekologije, prenose mediji, dok aktivisti tvrde da bezbednosne snage tuku demonstrante.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

18:59

Default images
Foto: Beta, AP

Policija postepeno izbacuje nekoliko desetina demonstranata sa sedmog sprata zgrade u centru Bejruta, javlja AFP.

Demonstranti su se ranije okupili i oko zgrade ministarstva, pozivajući na ostavku ministra Muhameda Mačnuka zbog krize nastale zbog smeća koje niko ne odnosi, preneo je Rojters.

Opozicioni aktivisti koji se navodno nalaze u ministarstvu i oko njega su pre oko dva sata počeli da tvituju kako je policija počela da ih napada.

Jedan od njih je čak tvitovao i da se iz ministarstva čuju pucnji. Nakon toga, jedan od njih je napisao da su formirali zid i time primorali policiju na povlačenje. Osim toga, aktivisti tvituju i brojne slike ljudi koji su navodno pretučeni u sukobu sa policijom.

„Uprkos tome što nas vladini gangsteri tuku mi i dalje skandiramo ’mir, mir’“, navodi jedan od njih.

On navodi da masa okupljena ispred ministarstva poziva policiju da im se pridruži u protestima, kao i da se u ministarstvu trenutno nalazi 14 ljudi. Liban već danima potresaju protesti protiv vlade, podstaknuti nesporazumom zbog smeća. Nakon velikog protesta u Bejrutu u subotu, demonstranti okupljeni u okviru kampanje "Zaudarate" objavili su nekoliko zahteva, uključujući ostavku ministra i zapretivši da će pojačati svoje akcije ako se to ne desi.

Ministar je odbio i podneo je ostavku samo u vladinom komitetu postavljenom da reši krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: