Odakle islamistima američke puške i 2.300 "hamera"

Islamska država u Iraku upotrebljava američke puške M-16, javlja američka televizijska mreža NBC. Iračani bez komentara.

Izvor: RTS

Utorak, 01.09.2015.

17:58

Default images
Foto: Getty Images

Do juna, Islamska države otela 2.300 "hamera".

Pojavljivanje pušaka M-16 obelodanila je kompanija Flešpoint, koja je i savetnik za pitanja bezbednosti ove američke televizijske mreže.

"Važno je naglasiti da pripadnici Islamske države retko koriste američko naoružanje, kao i da je u njihovim rukama viđeno samo u Iraku", navodi Flešpoint, objašnjavajući da su puške M-16 najverovatnije "ostavile američke snage ili su oduzete od iračkih vojnika".

Iračka vojska se nije oglasila ovim povodom, ali je ranije saopštila da su borci Islamske države do juna oteli čak 2.300 "hamera", koji su deo američke vojne pomoći ovoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: