Mađarska: U vozove svi, sem izbeglica VIDEO / FOTO

Glavna međunarodna železnička stanica u Budimpešti "Keleti" (Istočna) ponovo je otvorena za saobraćaj, ali izbeglicama još nije dozvoljeno da u nju uđu.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

10:06

Default images
Screenshot

Izbeglicama je i dalje zabranjen ulaz u stanicu, a ostalim putnicima je dozvoljeno da se ukrcaju u vozove za Beč, javlja izveštač mađarske agencije MTI, prenosi Tanjug.

Mađarske vlasti zaustavile su sve vozove koji odlaze sa glavne železničke stanice u Budimpešti kako bi sprečile izbeglice da otputuju u Austriju i Nemačku.

Sa zvučnika na železničkoj stanici čula se objava da je ta mera doneta i da će biti na snazi do daljeg, javlja AP. Policija je blokirala ulaz u železničku stanicu.

Kako se vidi na snimcima TV "Raša tudej", hiljade izbeglica, okruženih policijskim snagama, stoji ispred stanice u Budimpešti glasno negodujući i zviždeći zbog donete zabrane.

Uzvikivali su "Nemačka!" i mahali voznim kartama koje su kupili. Policija ih jenaterala da napuste železničku stanicu Keleti, preneo je BBC.
Screenshot
Rano jutros izbili su neredi kada su stotine izbeglica nagrnule ka metalnim vratima na platformi sa koje je voz za Beč i Minhen trebalo da krene, ali ih je policija sprečila.
Screenshot
Izbeglice navode da su potrošile i po nekoliko stotina evra za karte, a onda ih je policija obavestila da neće moći da putuju.
Screenshot
Policija je navela da je rekordan broj od 3.650 izbeglica dospeo u ponedeljak iz Mađarske na bečku železničku stanicu Vestbanhof.

Mađarska vlada saopštila je ranije da nemački "fleksibilniji odnos" prema izbeglicama podstiče migracije

Na to je nemačka kancelarka Angela Merkel odgovorila da Nemačka nije kriva za talas sirijskih izbeglica u Mađarskoj. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: