"Ideje o reciprocitetu ZSO smešne i neozbiljne"

Ideje pojedinih albanskih političara o nekakvom reciprocitetu u odnosu na ZSO izgledaju neozbiljno i pomalo smešno, navodi Marko Đurić.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

00:37

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, direktor kancelarije za KiM je istakao da te ideje nisu utemeljene ni u zakonima ni u realnosti.

"Od pojedinih lokalnih političara u Srbiji na jugu Srbije, albanskih političara, i danas čujemo želju za nekakvim reciprocitetom u odnosu na ZSO. Mogu samo da kažem da smo čuli te ideje i da one izgledaju pomalo smešno i neozbiljno, obzirom na to da nisu utemeljene ni u zakonima ni u političkoj realnosti, jer Albanci predstavljaju jasnu većinu u samo jednoj i po opštini na jugu Srbije", rekao je Đurić u izjavi Tanjugu na Bledu gde se održava Strateški forum.

On je ocenio da te ideje nisu ni sasvim odgovorne prema samim Albancima na jugu Srbije koji treba da budu više most saradnje između Albanaca i Srba, a ne, kako je naveo, instrument destabilizacije ili "ko zna šta se još tog tipa mota u glavama onih koji ne razumeju zašto je normalizacija važna i za Srbe i za Albance".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: