Električni aparat izazvao požar u Domu starih?

U požaru koji je jutros oko 4h izbio u Domu starih u Mirijevu povređeno je šest osoba, među kojima su i dvojica vatrogasaca, javila je RTS.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 01.09.2015.

07:00

Default images
Foto: Tanjug

Teške telesne povrede zadobile su dve starije žene, korisnice Doma. Bile su bez svesti, a jedna od njih je zadobila opekotine po celom telu, rekala je portparolka Hitne pomoći.

One su zbrinute na reanimaciji Urgentnog centra. Zbog intoksikacije, tj. udisanja dima, tri pacijenta zbrinuta su na VMA, od kojih su dvojica vatrogasaca.

Jedna osoba je zbog srčanih problema smeštena u KCB Zvezdara.

"Tri stanarke prevezene su u zdravstvene ustanove i sve se osećaju dobro. Dve će biti otpuštene do kraja dana, dok će treća, zato što je srčani bolesnik, prventivno ostati na posmatranju", rekao je novinarima direktor staračkog doma koji nije hteo da se predstavi.

Kako je objasnio, požar je izbio u čajnoj kuhinji na trećem spratu, a pretpostavlja se da je uzrok jedan od električnih aparata.

Prva je reagovala dežurna sestra-negovateljica, ali požar se vrlo brzo proširio iz kuhinje ka drvenoj konstrukciji krova i dnevnom boravku, dodao je.

Spavaće sobe korisnika Doma nisu zahvaćene vatrom.

Vatrogasne ekipe su vrlo brzo izašle na teren, te je požar ubrzo lokalizovan, a u iznošenju stanara komšije su prve pritekle u pomoć.

Svi stanari prebačeni su još tokom noći u jedan od mirijevskih hostela. Hitna pomoć intervenisala je sa 8 lekarskih ekipa, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: