Mali posetio obnovljenu školu u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je, povodom početka nove školske godine, obnovljenu OŠ "Ivan Goran Kovačić" na Zvezdari.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

16:29

Default images
Foto: beograd.rs

On je učenicima poručio da sada pohadjaju najlepšu školu u Beogradu u kojoj imaju mogućnost da uče i da vreme provode na najbolji mogući način.

"Mi smo školu renovirali, a na vama je da budete dobri đaci, da slušate profesore i budete uspešni u karijerama nakon školovanja", rekao je gradonačelnik Beograda.

Podsetivši da je grad tokom leta obnovio veliki broj škola, njih 110, Mali je rekao da se nada da će sve osnovne škole biti uređene kao ova na Zvezdari.

Kako je dodao, obnova škole urađena je kvalitetno i u roku i primer je kako treba da se radi i kako će grad raditi u budućnosti.

"Budite dobri, slušajte učitelje i nastavnike ali i neka oni slušaju vas. Želim vam puno uspeha, posebno prvacima", rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je oduševljen izgledom novih učionica, salom za fizičko kao i igralištem u školskom dvorištu, gde je sa đacima na kratko ubacivao na koš.

Direktor škole Miomir Dragaš pozdravljajući roditelje, učenike i goste, podsetio je da ideja o obnovi škole traje deset godina.

Kako je rekao, nadležni su prepoznali dobre rezultate škole u prethodnom periodu i omogućili još bolje uslove koji obavezuju na još veći uspeh.

Dragaš je učenicima poželo uspešnu školsku godinu uz citat našeg nobelovca Ive Andrića "Kada dobra uprava i plemenita veština pruze ruku jedna drugoj, nastaje graditeljska lepota".

Obnova škole počela je u martu, a vrednost radova je 115 miliona dinara. Između ostalog, rekonstruisane su sve površine u hodnicima i učionicama, sanirana fiskulturna sala, popravljena fasada atrijuma, kompletno obnovljeno dvorište škole, kompletirano protivpožarno stepenište, postavljeni temelji za koševe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: