Turska: Podignuta optužnica protiv novinara VICE-a

Turski sud je podigao optužnicu protiv dva novinara "VICE-a" i njihovog pomoćnika za "pomaganje terorističkoj organizaciji".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

22:37

Default images
Foto: Freeimages

Osim toga, sud je doneo odluku da će oni biti u pritvoru do suđenja.

Dva britanska novinara, dopisnik Džejk Hanrahan i kamerman Filip Pendlberi, privedeni su u četvrtak zajedno sa svojim turskim pomoćnikom tokom izveštavanja iz grada Dijarbakir, najvećeg grada na većinski kurdskom jugoistoku zemlje, prenela je agencija AP.

Jedan sudski zvaničnik je naveo da je sud u Dijarbakiru danas doneo odluku da novinari, za koje još nije poznato koju su terorističku organizaciju navodno pomagali, budu zadržani u pritvoru.

Dvojica Britanaca i Turčin su u četvrtak privedeni u naselju Baglar, u kojem se kurdski mladići često sukobljavaju sa turskim snagama bezbednosti.

U saopštenju "VICE-a” se osuđuju "pokušaji turske vlade da utiša naše novinare čija su izveštavanja iz regiona od ključne važnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: