"Nećemo da Evropa bude masovna grobnica"

Oko 20.000 ljudi protestovalo je u Beču protiv lošeg tretmana migranata, saopštila je austrijska policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

21:38

Default images
foto: Beta/AP

Povod za protest je tragedija koja se dogodila prošle nedelje kad su na auto-putu u blizini grada Parndorfa pronađena tela 71 izbeglice.

Prema saopštenju austrijske policije, demonstranti su se prvo okupili na železničkoj stanici Vestbanhof, a zatim su prošetali do jednog trga, prenela je agencija AFP.
foto: Beta/AP
U kamionu hladnjači je krajem prošle nedelje na austrijskom auto-putu pronađeno 71 telo, od kojih 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, među kojima i jedna devojčica stara godinu do dve.

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil je na konferenciji za novinare u subotu rekao da je među žrtvama, koje su najverovatnije preminule od gušenja, bila i grupa sirijskih izbeglica, što je policija zaključila po tome što su u kamionu pronađeni sirijski putni dokumenti.
foto: Beta/AP
Policijska istraga je pokazala i da je kamion sa mrtvim migrantima bio parkiran u zaustavnoj traci auto-puta najmanje 24 sata pre nego što je otkriven, rekao je Doskocil.

Prema rezultatima istrage, hladnjača od 7,5 tona je u ranim jutarnjim satima u sredu krenula iz Budimpešte, a oko devet sati pre podne bila je na mađarsko-austrijskoj granici, koju je prešla tek tokom noći.
foto: Beta/AP
U četvrtak rano ujutro, između pet i šest sati, kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu A4 kod austrijskog mesta Parndorfa.
foto: Beta/AP
U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je kontrolisan nakon dužeg stajanja u zaustavnoj traci auto-puta kod mesta Parndorf,a pronađeno je 71 telo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: