Školski autobusi - da se odvoje đaci i izbeglice

Bivši gradonačelnik Kanjiže Lajoš Bala izjavio je da je gradonačelnik Mihalj Bimbo dobro postupio kada je kupio pet autobusa za prevoz đaka iz te opštine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.08.2015.

19:45

Default images

On je to učinio kako se oni ne bi prevozili zajedno sa brojnim izbeglicama iz Azije i Afrike.

"Lokalna samouprava ovim svojim činom ništa drugo nije uradila nego se pridržavala ustavnih i zakonskih regulativa u zaštiti lokalnog stanovništva", naveo je Bala u otvorenom pismu koje je objavio na portalu na mađarskom jeziku "Vojvodina danas".

On je izrazio žaljenje što opština nije tako postupila mnogo ranije, na samom početku izbegličkog talasa, u martu ove godine.

Bala je oštro kritikovao nevladinu organizaciju Centar građanskih vrednosti iz Subotice, zbog toga što je to udruženje građana osudilo kao "rasistički i šovinistički", potez kupovine posebnih autobusa za prevoz dece u Kanjiži.

Bivši gradonačelnik Kanjiže nazvao je Centar građanskih vrednosti "organizacijom čudnog naziva" koja kako je naveo, ne poznaje Ustav Srbije, Statut Vojvodine i statute opština.

On je u otvorenom pismu objavio i kontakt telefone i imejlove organizacije, ali i broj mobilnog telefona predsednice Centra građanskih vrednosti Natalije Jakovljević.

"Vi se predstavljate kao prvoborac ljudskih prava, ali gde ste bili u zadnjih nekoliko decenija, ili ako ste mlađi, zadnjih godina, kada je aktuelna vlast redom kršila ljudska prava svojih građana i nacionalnih manjina?”, upitao je Bala u otvorenom pismu Nataliju Jakovljević.

On je kritikovao Jakovljevićevu i zbog činjenice da je "kao Subotičanka" napisala saopštenje za javnost "samo na srpskom" jeziku i poručio joj da se nada da će "valjda naći nekoga" da joj prevede njegovo pismo na srpski.

"Zamoliću svakoga da ismeje takve kvazidemokrate, takve kvaziliberale kao što ste vi, kome ništa ne znače osnovna ljudska i građanska prava i interesi vaše bliske i šire okoline, nego kršeći njih hoćete da se predstavite u ulozi spasioca sveta. Nemojte zaboraviti da vas u ovoj tužnoj situaciji ja ismevam”, poručio je Bala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: