BG: Održan skup podrške izbeglicama / FOTO

Skup podrške izbeglicama "Solidarnost, a ne mržnja" održan je na Trgu Republike u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

20:35

Default images
foto: Tanjug

Kako se navodi, cilj skupa je bio da se pokaže da je Srbija spremna da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Skup je prvobitno bio najavljen kao kontra-skup najavljenom okupljanju u organizaciji Obraza i SNP Naši "Protest protiv plana EU o naseljavanju 400.000 migranata u Srbiji", koji je u međuvremenu policija zabranila.

foto: Tanjug
Na Trgu Republike članovi Inicijative mladih postavili su 30-ak fotografija na kojima su prikazane izbeglice koji su u poslednja dva meseca ušli u našu zemlju, a koje su, prema rečima direktorke Inicijative Anite Mitić, postavljene da Beograđanima skrenu pažnju na težak položaj u kojima se nalaze izbeglice.
foto: Tanjug
Skup je prošao bez incidenata, a na Trgu Republike i oko njega bilo je prisutno nekoliko pripadnika policije.

Podsećajući da je za danas bio najavljen skup protiv izbeglica, Mitić je navela da Inicijativa smatra da je nedopustivo da se takav skup održi u Beogradu.

"Drago nam je i što je i vlast to prepoznala'', navela je Mitić u izjavi novinarima.
foto: Tanjug
Skup je, kako je rekla, organizovan iz dva razloga, pre svega da bi se ohrabrili i pohvalili svi oni koji su u Beogradu i celoj Srbiji pomagali izbeglicama.

"To je jako važno za nas kao društvo, da se oseća empatija prema tim ljudima", navela je Mitić.

Skup je, kako je navela, i jaka politička poruka - da ne možemo da budemo grad koji ima desničarske organizacije koje će da prave proteste protiv izbeglica, kao ni da u tome ne želimo da učestvujemo.
foto: Tanjug
Ona je dodaala da je za Inicijativu bilo važno da "stane na crtu" i uputi poruku da "nema mesta za desničare u ovom gradu".

"Nema mesta za njihovu politiku, pogotovo ne kada se radi o ljudima kojima je toliko potrebna pomoć", rekla je Mitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: