Ministarstvo: Pacijent u KCV nema ebolu

Pacijent koji je primljen na Institutut za infektivne bolesti KC Vojvodine ne boluje od ebole, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

17:08

Default images
Foto: Beta, AP

Kako navode, to su pokazali rezultati referentne laboratorije Koolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu.

Stanje pacijenta trenutno je stabilno i on se i dalje nalazi pod zdravstvenim nadzorom u KC Vojvodine, a u toku su dodatne analize kako bi se utvrdio mogući uzrok zdravstvenih tegoba pacijenta.

Pacijent, koji je državljanin Srbije, doputovao je u zemlju 26. avgusta iz Zapadne Afrike i nakon povratka razvio je simptome koji su upućivali na sumnju na tropsku bolest ili ebola virusno oboljenje.

U cilju dijagnostike mogućeg ebola virusnog oboljenja, uzorak krvi je poslat u referentnu laboratoriju Koolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu.

Zdravstveni sistem Srbije adekvatno i pravovremeno je reagovao i u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom sproveo sve neophodne procedure i mere, navode u ministarstvu.

Klinički centar Vojvodine ranije danas je saopštio da raspolaže kapacitetima za zbrinjavanje pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi nekom od tropskih bolesti i kada su u pitanju stručni kadrovi, oprema i lekovi za zbrinjavanje pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: