Kinezi pevali "Kaćušu", kako će Putin odgovoriti?

Kada su kineski vojnici učestvovali na Paradi pobednika 9. maja ove godine u Moskvi, pevali su slavnu rusku pesmu "Kaćušu“.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 30.08.2015.

21:03

Default images
foto: Beta/AP

Ruski vojnici sada učestvuju na paradi u Pekingu. Da li će pevati nešto na kineskom? Kineski sajt „Dauvej njuz“ bavio se ovim pitanjem.

Andrej Denisov, ruski ambasador u Kini, smatra da je proslava 70. godišnjice Drugog svetskog rata i kineske pobede nad japanskim agresorima poseban događaj za Aziju i ceo svet.

Ruski vojnici učestvovaće prvi put na paradi na trgu Tjenanmen u Pekingu, nakon što su kineske oružane snage marširale Crvenim trgom u Moskvi u maju. Za Rusiju ovi recipročni gestovi mnogo znače.

Denisov je podsetio da će svečanosti prisustvovati ruski predsednik Vladimir Putin, koji će se, takođe, sastati i sa kineskim kolegom Si Đinpingom.

Pitanje da li će ruska vojska otpevati neku kinesku pesmu, ostalo je bez odgovora, verovatno da bi kineske publika ostala u neizvesnosti do početka samog događaja.

Ambasador Denisov je, ipak, nagovestio da Putin priprema iznenađenje za Kinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: