Nemci poručuju EU: Primite veći broj izbeglica

Nemačka je pozvala i ostale zemlje EU da prime veći broj izbeglica, navodeći da više ne može da prima neproporcionalan udeo azilanata koji stižu u EU.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

18:37

Default images
Thinkstock

Nemačka očekuje da će se broj azilanata koje prima učetvorostručiti tokom ove godine na oko 800.000 ljudi, a tu cifru je danas potvrdio i nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Meziijer, prenosi Rojters.

"Ako Evropa ima solidarnosti, a i mi smo je pokazali prema drugima, potrebno je solidarnost pokazati sada", rekla je kancelarka Angela Merkel novinarima u Berlinu, navodi Rojters.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert rekao je danas na pres konferenciji da će morati da dođe do pravednije raspodele izbeglica, uz više solidarnosti.

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel je juče kazao da je postojeća evropskia politika prema izbegličkoj krizi "sramna".

Ranije danas, ministri unutrašnjih poslova Nemačke, Francuske i Velike Britanije su pozvali na održavanje hitnog evropskog sastanka kako bi se razmotrila situacija sa migrantima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: